Siyonist Rejimin Paris Olimpiyatlarına Katılımına Karşı Küresel Kampanya

Siyonist Rejimin Paris Olimpiyatlarına Katılımına Karşı Küresel Kampanya

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistin yanlısı insan hakları savunucuları, Gazze Şeridi’ndeki soykırım suçu nedeniyle Siyonist rejimin Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’na katılmasını engellemek için küresel bir kampanya başlattı.

Habere göre, bu ay oyunların bu döneminde İsrailli oyuncuların katılımını engellemesi için Uluslararası Olimpiyat Komitesi’ne baskı yapmak amacıyla sosyal medya kullanıcıları “İsrailsiz Olimpiyatlar” hashtag’ini kullandı.

Kullanıcılar, Olimpiyatlarda insani değerlerin öne çıkarılmasının İsrail’in Gazze’deki suçları ve Filistin soykırımı ile çeliştiğini vurguladı.

Sosyal medya kullanıcıları, “İnsan haklarının en vahşi şekilde ihlal edildiği bir durumda nasıl insani değerlerin korunmasından bahsedebiliriz” sorusunu gündeme getirdi. Olimpiyatların İsrail olmadan yapılması adalete ve insanlığa inanan herkesin arzusu olduğunun açıklması yapıldı.

Fransa ve İsviçre’nin de aralarında bulunduğu bazı Avrupa ülkeleri, Uluslararası Olimpiyat Komitesi genel merkezi önünde gösteriler düzenledi. Göstericiler “İsrailli” oyuncuların Paris Olimpiyatlarına katılımını engellemek istedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × five =