Siyonist Rejimin Kabinesi Çoğunluğunu Kaybetti

Siyonist Rejimin Kabinesi Çoğunluğunu Kaybetti

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Siyonist rejim koalisyonu üyesi Edith Silman’ın istifasıyla koalisyon, Knesset’te yasayı geçirebilmek için çoğunluğu kaybetti.

Yemina’nın temsilcisi Edith Silman’ın istifasının ardından Siyonist koalisyonun kabine koalisyonu Knesset’teki çoğunluğunu kaybetti ve Bennett krizi görüşmek üzere Lapid ile bir toplantı yapmak istiyor.

Siyonist haber kanalı, Knesset’te koalisyonun lideri olan sağcı Yamina partisinden Silman’ın mevcut koalisyonla işbirliğinden çekildiğini açıkladığını bildirdi. “Arkadaşlarımı eve dönmeye ve sağcı bir kabine kurmaya ikna etmek için çalışmaya devam edeceğim” diyerek, parlamentodan ayrılma nedenini “Yahudi kimliğine zarar” olarak nitelendirdi. Bu şekilde hisseden tek kişi olmadığımı biliyorum. “Bu Knesset’te başka bir kabine kurulabilir.” açıklamsını yaptı.

Habere göre Silman, istifa etmeden önce İsrail Başbakanı ve Yamina partisi lideri Naftali Bennett’e bilgi vermemiş ve çoğunluğunu kaybettiğini medyadan öğrenmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fourteen − 5 =