Siyonist Rejimin İşlediği Suçlara İlişkin Rapor Birleşmiş Milletler’e Teslim Edildi

Siyonist Rejimin İşlediği Suçlara İlişkin Rapor Birleşmiş Milletler’e Teslim Edildi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistin Dışişleri Bakanı, Siyonist rejimin Filistinli çocuklara karşı işlediği suçlara ilişkin bir raporu BM Genel Sekreteri temsilcisine sundu.

Filistin haber ajansı Sama’nın haberine göre Riyad El Maliki, bu raporu BM Genel Sekreteri’nin Siyonist işgalin taahhüt ettiği 1612 sayılı Güvenlik Konseyi Kararı konusundaki özel temsilcisi Virginia Gamba’ya gönderdi.

Özyönetim Örgütü Dışişleri Bakanı, Birleşmiş Milletler Çocuk İşleri Özel Temsilcisi ile yaptığı görüşmede şunları söyledi: Bu yılın başından bu yana Siyonist rejim, bazıları ordunun doğrudan kurşunlarıyla, bazıları da doğrudan kurşunlarla olmak üzere 52 Filistinli çocuğu şehit etti. Yerleşimcilerin saldırılarında ve bazıları da tıbbi hizmet verilmemesi nedeniyle öldü.

El Maliki, bombalamalarda Masafir Yatta gibi bölgelerdeki okullar, göçebe okulları ve Gazze Şeridi’ndeki okullar gibi okullardan üniversitelere ve öğretim kadrosuna kadar her düzeyde eğitim altyapısının hedef alındığına işaret etti.

Siyonist rejimin işlediği suçlar, başta insan haklarına ilişkin olmak üzere uluslararası yasaların açık bir ihlalidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two + 20 =