Siyonist Rejimin Hapishanelerinde 20 Filistinli Mahkum Daha Açlık Grevine Eklendi

Siyonist Rejimin Hapishanelerinde 20 Filistinli Mahkum Daha Açlık Grevine Eklendi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistin Esirleri Merkezi süresiz açlık grevine başlayan Filistinli mahkumların sayısının arttığını duyurdu.

Bu merkezin açıklamasını aktarırken, süresiz açlık grevinde olan tutsaklar arasına 20 Filistinli tutuklunun da katıldığını ve böylece bu tutukluların toplam sayısının 50’ye ulaştığını bildirdi.

Merkez, bu kişiler arasında idari tutuklu, tutuklu ve hükümlülerin bulunduğunu ve bu eylemin 15. gündür açlık grevinde olan 30 Filistinli tutukluya destek olduğunu bildirdi.

El-Asir’e göre, bu açlık grevi devam ederken, Siyonist cezaevleri yönetimiyle diyalogda herhangi bir ilerleme belirtisi yok. Ayrıca Siyonist yetkililer bu tutuklulardan 28’ini “Ofer” cezaevinde dört odaya hapsetti.

İdari gözaltı, yakalayan tarafın herhangi bir özel suçlama olmaksızın ve sadece bir dizi sahte davaya dayanarak söz konusu kişiyi tutukladığı bir tür gözaltıdır. Birçok durumda Siyonist yetkililer, Filistin vatandaşlarını hiçbir suçlama olmaksızın idari gözaltı adı altında hapsediyor.

Filistinli kaynaklar, Siyonist rejime ait cezaevlerinde bulunan 30 Filistinli tutuklunun suçlama ve yargılanmadan gözaltına alınmasını protesto etmek için açlık grevine başladığını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × 5 =