Siyonist Rejime Yaptırımlar Konusunda Avrupa Birliği Ülkeleri İstişare Etti

Siyonist Rejime Yaptırımlar Konusunda Avrupa Birliği Ülkeleri İstişare Etti

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İrlanda dışişleri bakanı, AB dışişleri bakanlarının, Tel Aviv’in Uluslararası Adalet Divanı’nın (UAD) Refah’a yönelik askeri saldırıyı durdurma kararına uymaması halinde Siyonist rejime yaptırım uygulanması olasılığını ilk kez ciddi şekilde tartıştığını söyledi.

Habere göre, Geçtiğimiz Cuma günü Uluslararası Adalet Divanı, Siyonist rejime Refah’taki askeri operasyonlarını durdurma emri verdi. Uluslararası Adalet Divanı Başkanı Nawaf Salam, İsrail rejiminin, soykırım raporlarını araştıran misyonların yanı sıra insani yardım için bu bölgeye engelsiz erişimi garanti etmesi gerektiğini söyledi.

İrlanda Dışişleri Bakanı Michael Martin, Pazartesi günü Avrupa Birliği Dış İlişkiler Konseyi toplantısının ardından gazetecilere şunları söyledi: “İlk kez bir AB toplantısında İsrail’e yönelik yaptırımlarla ilgili gerçekten anlamlı bir tartışma gördüm.”

Bu konuda bir fikir birliği yok ancak İsrail’in Uluslararası Adalet Divanı’nın kararlarına uymaması durumunda yaptırımlara dayalı bir yaklaşımın benimsenmesi gerektiği vurgulanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seventeen − four =