Siyonist Rejimden Kasım Süleymani’nin Şehit edilmesi hakkında itiraf

Siyonist Rejimden Kasım Süleymani’nin Şehit edilmesi hakkında itiraf

İsrail ordusunun eski istihbarat başkanı bir röportajda, Tel Aviv’in Amerika’yı Kasım Süleymani’nin Amerikan ordusu için acil bir tehdit olduğuna ikna ettiğini söyledi.

İsrail ordusunun eski istihbarat başkanı Tamir Hayman daha önce İsrail’in General Süleymani hakkında ABD’ye bilgi verdiğini söylemişti ancak “acil tehdit” ifadesi eski ABD Başkanı Donald Trump’ın kullandığı kelimeyle aynıdır. Trump, General Süleymani’ye düzenlenen suikastın ardından düzenlenen bir basın toplantısında şu iddialarda bulunmuştu: ‘Süleymani, Amerikalı diplomatlara ve askerlere karşı yakın ve kötü saldırılar planlıyor, ancak onu iş başında yakaladık ve işini bitirdik.’

Tamir Hayman, Jewish News’e verdiği röportajda bu sözleri dile getirerek şunları söyledi: ‘Süleymani’nin askeri grupları IŞİD’in yenilmesine yardım ettikten sonra, Amerika onun yoluna çıktı çünkü Ortadoğu’yu kontrol etmek istiyordu. Bu yüzden Süleymani’nin odak noktası IŞİD’den Amerika’nın bölgedeki varlığına kaydı.

İsrail, Süleymani’nin Amerikalılara yönelik yıkıcı faaliyetleri konusunda Amerika’yı ikna etti. Amerika esas olarak İran’la değil terörle mücadeleye odaklanmıştı. Ortak bilgi ve analiz sağladık ve uzun bir süre sonunda Süleymani’nin Amerika’nın varlığı ve Orta Doğu’daki stratejik konumu için acil bir tehdit olduğuna ikna oldular.’

Siyonist rejimin eski istihbarat başkanı röportajında ​​şu itirafta bulundu: ‘General Süleymani benzersizdi ve komuta ve liderlik konusunda geniş bir yeteneğe sahipti.

O, Suriye’nin bir tepesinde durabilir ve kuvvetlerine İran tarafından tasarlanan ve onaylanan bir stratejinin nasıl uygulanacağını gösterebilirdi.’

Siyonist rejimin bu eski istihbarat yetkilisi şu iddialarda bulundu: ‘Süleymani, 2016’da Suriye’nin ikinci bir Lübnan’a dönüşmesinin nasıl sağlanacağına dair kapsamlı bir plan sundu. Onun, Irak ve Yemen için de benzer planları vardı.

3 Ocak 2020’de Amerika’nın insansız hava araçları, Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis ve İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Hacı Kasım Süleymani’yi taşıyan konvoyu, resmi bir ziyaret sırasında Bağdat Havaalanı yakınlarında bir terör saldırısıyla hedef aldı ve bu komutanları, ömür boyu süren terörle mücadelelerinin ardından şehit etti.

Irak parlamentosu, İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ile Haşdi Şabi Teşkilatı Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el Mühendis’in Bağdat Havalimanı’nda şehit edilmesinden iki gün sonra Amerikan askerlerinin ülkelerinden çıkması konusundaki yasa tasarısını onayladı ve bu ülkenin hükümetinden ABD liderliğindeki tüm yabancı güçlerin Irak’taki varlığına son vermesini istedi. Ancak bu karar, önceki Irak hükümetinde tam olarak uygulanmadı.

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 + eleven =