Siyonist Rejim’in Uluslararası Atom Enerjisi Ajansından İran Karşıtı Talebi

Siyonist Rejim’in Uluslararası Atom Enerjisi Ajansından İran Karşıtı Talebi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) genel direktörünün işgal altındaki toprakları ziyaretinden birkaç gün sonra, İsrail başbakanı IAEA’yı İran’ı uyarmaya çağırdı.

Siyonist rejimin Başbakanı Naftali Bennett, İsrail parlamentosunun Dışişleri ve Savunma Komitesi toplantısında İran karşıtı bir talepte bulundu.

İsrail başbakanı önce Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’na (UAEA) İran karşıtı bir talepte bulunarak, İran’la yüzleşmeye çalıştığını belirterek, “UAEA’nın İran’a nükleer programı hakkında açık bir uyarı vermesini bekliyoruz” dedi.

Talep, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı genel müdürü Rafael Grossi’nin geçtiğimiz günlerde işgal altındaki toprakları ziyareti sırasında Tel Aviv’de İsrail başbakanı ile bir araya gelmesiyle geldi.

Amerika Birleşik Devletleri ve Siyonist rejim tarafından yönetilen Batılı ülkeler, son yıllarda İran’ı nükleer programında askeri hedefler peşinde koşmakla suçladılar. İran ise bu iddiaları şiddetle reddetti. Tahran, Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşması’nı (NPT) imzalayan ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın bir üyesi olarak barışçıl amaçlarla nükleer teknoloji edinme hakkına sahip olduğunu vurguluyor.

Ayrıca, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu müfettişleri İran’ın nükleer tesislerini birkaç kez ziyaret etmiştir; Ancak ülkenin barışçıl nükleer enerji programının askeri amaçlardan saptığına dair hiçbir kanıt bulamadılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 + twelve =