Siyonist Rejim İsrail’in Irak Yangınlarında Eli Var

Siyonist Rejim İsrail’in Irak Yangınlarında Eli Var

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Irak Asaib Ehli Hak direnişinin Irak’taki Genel Sekreteri Şeyh Hazali, direniş gruplarının operasyonlarını ve Siyonistlerin son olaylardaki rolünü ve Suriye konusunu ele aldı.

Dün gece Kurban Bayramı münasebetiyle konuşan Hazali, bu yıl Arapların yoğun olduğu bölgelerde, özellikle Şii bölgelerinde yaygınlaşan yangınların arttığını ve bunun doğal olmadığını söyledi. Bu tür olayların, cihatçı güçleri ve Haşdi Şabi’yi destekleyen Iraklı figürlere büyük maddi zarara yol açtığını söyledi.

Hazali, Şii bölgelerinde çıkan yangınların pek çok soru işareti olduğunu, bu tür olayların son üç yılda sık sık yaşandığını, beklenmedik ve doğal olduğunun düşünüldüğünü, ancak daha sonra yangınların çoğunun yangının çıkarıldığının anlaşıldığını ifade ederek bu olayların perde arkasına Siyonist rejimin olduğunu vurguladı.

Irak’taki Asaib Ehli Hak Genel Sekreteri şunları söyledi: ‌ “Siyonist rejim, Haşdi Şabi güçlerinin yeteneklerini aşındırmaya ve onları zayıflatmaya çalışıyor. İsrail’in gerçekleşen yangın olayların arkasında olduğu kesinleşmiştir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 + thirteen =