Siyonist rejim güçleri iki Filistinliyi yaraladı

Siyonist rejim güçleri iki Filistinliyi yaraladı

Yahudi yerleşimciler, işgali altındaki Batı Şeria’nın kuzeyindeki Silet ed-Dahir beldesine düzenledikleri saldırıda, bir Filistinliyi yaraladı.

Cenin kentindeki İbni Sina Hastanesi’nden yapılan açıklamaya göre, yerleşimciler tarafından açılan ateş sonucu 24 yaşında bir genç göğsünden yaralandı.

Bölgedeki görgü tanıkları, saldırının, Humeş el-Mihlah Yahudi yerleşim bölgesinden gelen yerleşimci grubu tarafından gerçekleştirildiğini ve yerleşimcilerden birinin, Silet ed-Dahir beldesindeki Filistinlilerin evlerine ateş açtığını ifade etti.

Öte yandan Siyonist rejim askerleri işgal altındaki Batı Şeria’nın güneyindeki El Halil kentinde de bir Filistinliyi gerçek mermiyle yaraladı.

Görgü tanıkları, El Halil’in kuzeyindeki el-Arrub Mülteci Kampı girişinde Filistinliler ile İsrail askerleri arasında olaylar çıktığını söyledi.

Siyonist rejim güçleri bu olayda Filistinlilere karşı gerçek ve metal mermiler ile göz yaşartıcı gaz kullandı.

Filistinli sağlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, el-Arrub Mülteci Kampı’nda Siyonist güçlerle çıkan olaylarda bir Filistinli ayağından gerçek mermiyle yaralandı, onlarca kişi de göz yaşartıcı gazdan etkilendi.

Siyonist güçler son dönemde Batı Şeria’nın çeşitli beldelerine sık sık baskınlar düzenleyerek Filistinlileri gözaltına alıyor.

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

13 − 5 =