Siyonist Rejim, Filistinli Mahkumların Aileleriyle Görüşmesini Askıya Aldı

Siyonist Rejim, Filistinli Mahkumların Aileleriyle Görüşmesini Askıya Aldı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Filistinli mahkumların ailelerine, esir çocuklarına yapılan ziyaretlerin bu ayın sonuna kadar askıya alındığını duyurdu.

Filistinli mahkumların ailelerini ziyaretlerinin iptali, İsrail hapishane yönetiminin Jalboo hapishanesinden altı mahkumun kaçmasından bu yana Filistinli mahkumlara uyguladığı toplu cezalardan biri olduğu açıklandı.

Filistinli mahkumlar, gardiyanların baskıcı eylemlerini ve mahkumların kötü koşullarını protesto etmek için hücrelerini ateşe verdi.

Arab 48 sitesine göre, El Naqab hapishanesindeki Filistinli mahkûmların yedi hücresi tamamen, dört hücresi hafif yandı, ayrıca Ramon hapishanesinin 4. ve 5. koğuşları ateşe verildi.

Bu olayın ardından çeşitli silahlar ve polis köpekleri ile donatılmış İsrail özel birlikleri, El Naqab Cezaevi’nin 6. Koğuşuna saldırarak Filistinli tutsakları ellerini ayaklarını bağlayarak döverek yaraladı.

İsrail Özel Kuvvetleri ayrıca Ramon Hapishanesi’nin 1-4-5 ve 7. Koğuşlarına baskın düzenledi ve İslami Cihad hareketinden Filistinli mahkumları hapishanenin diğer bölümlerine transfer etti.

Bu hafta (6 Eylül) Pazartesi günü, işgal altındaki kuzey Filistin’deki Celbuh Yüksek Güvenlikli Hapishanesinden altı Filistinli mahkum kaçtı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 + eight =