Siyonist Rejim Filistin Köy ve Kasabalarına Baskınlar Düzenliyor

Siyonist Rejim Filistin Köy ve Kasabalarına Baskınlar Düzenliyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistin güvenlik kaynakları, Siyonist rejim birlikleri Yabed ve Arabeh kasabaları ile Kafirat ve Nazla Zayd köylerine saldırdığını bildirdi.

Siyonist ordu bu bölgelere askeri bariyerler yerleştirdi ve kapsamlı denetimlere başladı.

Öte yandan Siyonist rejim yetkilileri Salı gecesi Batı Şeria’da Cenin’in kuzeyinde yer alan Al-Jamla sınır kapısını yeniden açacaklarını duyurdu.

Arab 48 internet sitesine göre, Siyonist rejim kabinesinin işgal altındaki topraklardaki koordinasyon ofisi, kararın bir güvenlik değerlendirmesinin ardından ve rejimin güvenlik bakanının talimatıyla alındığını duyurdu.

İsrail ordusu, hepsi Cenin’de ikamet eden altı Filistinli mahkumun Celbua hapishanesinden kaçmasının ardından Al-Jalma geçişini engelledi.

Bu tutsakların aranması sırasında Cenin şehri hemen her gün saldırıya uğradı ve Filistinli gençlerle aralarında çatışmalar yaşandı.

Siyonist rejim kısa süre önce altı tutuklu Mahmoud Arezeh, Zakaria Al-Zubaidi, Mohammad Arezeh, Yaqub Ghaderi, Manazel Anfiat ve Ihem Kamamji’yi yeniden tutuklayarak cezaevine geri gönderdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

7 + 8 =