SİYONİST REJİM EL AKSA CAMİİ’DE YAHUDİ NAMAZI KILMAKTAN ÇEKİLDİ

SİYONİST REJİM EL AKSA CAMİİ’DE  YAHUDİ NAMAZI KILMAKTAN ÇEKİLDİ

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İşgal altındaki Kuds kentindeki bir mahkemenin Yahudi namazlarını el-Aksa camii’nde kılmak amacıyla düzenlediği iç ve bölgesel protesto dalgasının ardından siyonist rejim yeni bir karar çıkararak karardan çekildi.

İşgal altındaki Kuds’taki Siyonist Rejimin merkez mahkemesi cuma günü siyonistlerin el-Aksa camii avlularında namaz kılmalarına izin vermeme kararı aldı.

Filistin el Yaşm gazetesinin haberine göre karar, Siyonist Rejim polisinin işgal altındaki Kuds’ta barış olarak bilinen ve Siyonistlerin el-Aksa camii avlularında namaz kılmalarına izin veren mahkeme kararını yeniden gözden geçirme talebinin ardından geldi.

Siyonist Rejimin salı günü işgal altındaki Kuds’taki mahkemesi, benzeri görülmemiş bir kararla yahudi namazlarını el Aksa camii avlularında kılma hakkını tanıdı.

Mahkemenin kararına göre, sınırlı sayıda Yahudi ibadet edenin, namazlarının sessizce kılınması şartıyla el Asa camii avlusunda bulunması suç değil.

Siyonist Rejimin i̇ç güvenlik bakanı Omer Bar Lev’de El Aksa camii’ndeki statükonun değiştirilmesinin kamu güvenliğine tehdit oluşturacağını ve patlayıcı bir duruma yol açacağını vurguladı.

Siyonist Rejim polisinin mahkemenin kararının temyiz edilmesi çağrısında bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti: “İsrail ibadet ve dua özgürlüğüne saygı duymaktadır, ancak böyle bir kararın beklenen güvenlik sonuçları göz önüne alındığında, statüko korunmalı ve yahudilerin duaları eskisi gibi aynı duvarda feryat edilmeli ve kutsal türbe’de müslüman duaları yapılmalıdır.

İbranice yayın yapan İsrael Hume gazetesi de İsrail mahkemesinin emsalsiz kararının İsraillilerin Mescid-i nebe yakınlarında namaz kılmalarına ve yerleşimcilerin el-Aksa camii avlularında namaz kılmalarına izin verdiğini yazdı.

Siyonist rejimin kararına Filistinliler ve birçok İslam ülkesinin yanı sıra el-Azhar kurumu karşı çıktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen − 5 =