Siyonist Militanlar İşgal Altındaki Kudüs’te Bir Kız Okuluna Saldırdı

Siyonist Militanlar İşgal Altındaki Kudüs’te Bir Kız Okuluna Saldırdı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistin Eğitim Bakanlığı, Siyonist rejimin askeri güçlerinin işgal altındaki Kudüs’te bir kız okuluna saldırdığını ve okulun müdürünü de tutukladığı okul personelini sorguya çekildiğini duyurdu.

Bakanlık yaptığı basın açıklamasında, okula yönelik saldırı ve kız öğrenci ve eğitimcilere yönelik gözdağının, işgalci rejimin sürekli olarak eğitim sektörünü hedef alan kibirli yöntemlerini yansıttığını vurguladı; Özellikle işgal altındaki Kudüs’te, Filistinlilerin Siyonist rejimin şehri Yahudileştirme ve Filistinlilerin kolektif ulusal kimliğine zarar verme politikalarından muzdarip olduğunu bildirdi.

Filistin Eğitim Bakanlığı ayrıca tüm uluslararası insan hakları örgütlerine ve eğitim savunucularına, insan haklarının açık bir ihlali olan bu tür suistimallerin tekrarlanmasını önlemek için işgalci rejimin yetkililerine baskı yapmaya çağırdı.

Açıklamada, “Eğitim yılının başından itibaren işgalci rejim ordusu Filistinli öğrencilerin ve çocukların okullara girişini engelleyerek, insan hakları değerleri ve uluslararası normları hiçe sayarakher zaman gözdağı vermiştir” denildi.

Ayrıca, Filistin Bilgi Merkezi, Siyonist militanların iki buldozerle birlikte dün sabah Filistin evlerini yıkmak için Beyt Tamar köyüne saldırdığını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 + 6 =