Siyonist Medyası: Riyad’ın Tel Aviv İle Normalleşmeye İhtiyacı Var?

Siyonist Medyası: Riyad’ın Tel Aviv İle Normalleşmeye İhtiyacı Var?

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Siyonist gazete Yediot Aharonot, Siyonist rejim ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi meselesinin hâlâ gündemde olduğunu duyurarak, Riyad’ın bu normalleşmeye ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Habere göre, Siyonist gazetesi Yediot Aharonot’un siyasi muhabiri Eichner, Suudi Arabistan Krallığı büyükelçisinin Washington’da Siyonist isimlerin de yer aldığı bir konferansta bulunmasını, Riyad’ın normalleşme arzusu olarak değerlendirdi.

Bu haberde şöyle belirtiliyor: Bu konferanstan yaklaşık bir hafta önce Suudi Arabistan’ın Washington Büyükelçisi Rima bint Bandar El Suud, veliaht prens Muhammed bin Selman ile görüşmüştü.

Bu toplantıda Suudi Arabistan büyükelçisine üst düzey İsrailli yetkililerle benzeri görülmemiş bir yüz yüze görüşme yapması, onlara hitap etmesi ve hatta onların sözlerini dinlemesi için yeşil ışık yakıldığına inanılıyor.

Bu habere göre Suudi büyükelçisi, birkaç gün önce Washington DC’de düzenlenen Orta Doğu-Amerika Diyaloğu (MEAD) toplantısında konuşma gerçekleştirdi. İsraillilerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Siyonist heyet başkanının resmi konuşmasına katılarak dinlendi. Daha sonra diğer üst düzey İsrailli yetkililere yaptığı konuşmada Suudi Arabistan ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleşmesi ihtimalinin hâlâ gündemde olduğunu vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nine − 2 =