Siyonist İsrail ordusu yine Batı Şeria’ya saldırdı

Siyonist İsrail ordusu yine Batı Şeria’ya saldırdı

Siyonist İsrail askerleri dün gece Ürdün Nehri’nin Batı Şeria’daki çeşitli bölgelere saldırdı ve onlarca Filistinliyi yaraladı.

İRNA’ya göre Filistin kaynakları, Ürdün Nehri’nin Batı Şeria’daki Kefer Qadoum köyünde Siyonist askerlerin Filistinli göstericilere saldırısı sırasında en az beş Filistinlinin yaralandığını duyurdu.

Bu gösteri sırasında göz yaşartıcı gaz kullanılması sebebiyle de onlarca Filistinli solunum sorunu yaşadı.

Batı Şeria’nın Nablus kentinin güneyinde yer alan “Cebel Sabih” ve “Beyt Decen” bölgelerinde de benzer gösterilerde en az 22 Filistinli yaralandı.

Son aylarda Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde Siyonist işgal rejiminin işgaline ve yasadışı yerleşimlerine karşı Filistinlilerin gösterilerine sahne oldu.

Siyonist rejim, uluslararası toplumun isteklerine aldırmadan Siyonist yerleşimler inşa etmeye devam ediyor ve bu konuda ABD’nin desteğini alıyor.

Bütün bu yerleşimler uluslararası hukuka göre yasa dışıdır.

23 Aralık 2016’da Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi bir kararda (Karar 2334), Siyonist rejimi işgal altındaki Filistin topraklarındaki tüm yerleşim inşa faaliyetlerini derhal ve tamamen durdurmaya çağırdı.

Irkçı İsrail rejimi, Siyonist yerleşimler inşa ederek Filistin bölgelerinin coğrafi yapısını değiştirmeye ve Filistin bölgelerindeki hakimiyetini pekiştirmek için bu bölgelere Siyonist bir görünüm kazandırmaya çalışıyor.

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 − 9 =