Siyonist İsrail Militanları 20 Filistinliyi Şehit Etti

Siyonist İsrail Militanları 20 Filistinliyi Şehit Etti

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistin Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin bu yıl işgal altındaki toprakların çeşitli yerlerinde 20 Filistinliyi öldürdüğünü söyledi.

Haberde, Filistin Sağlık Bakanlığı, Siyonistlerin Filistinlilere yönelik düşmanca eylemlerine ilişkin bir açıklama yaptı. Bakanlık, Siyonistlerin Salı günü işgal altındaki toprakların farklı yerlerinde üç Filistinliyi şehit etme girişimini kınadı.

Filistin Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Siyonist ordu tarafından 3 Filistinli vatandaşın daha şehit edilmesiyle birlikte bu yılın başından bu yana Siyonistler tarafından şehit edilenlerin sayısı 20 kişiye ulaştı.

Siyonist milislerin Salı günü işgal altındaki toprakların farklı yerlerinde 3 Filistinliyi şehit ettiğini belirtmekte fayda var. Filistin kaynakları konuyla ilgili olarak şunları kaydetti: Bu sabah işgalci Siyonist güçlerin Nablus’un doğusundaki Balata kampına düzenlediği saldırıda bir Filistinli genç şehit oldu.

Kaynaklar, Siyonist askerler tarafından şehit edilen gencin adının 17 yaşındaki Nader Haitham Ryan olduğunu belirtti. Bu arada, 1948’de işgal edilen topraklardaki Rahat bölgesinin Siyonist işgali sırasında ikinci bir kişinin şehit olduğu söyleniyor.

Siyonistler tarafından şehit edilen üçüncü kişiye ise “Alaa Shaham” adı verildi. İşgal altındaki Kudüs’teki Kalandiya kampında çıkan çatışmaların ardından 24 yaşındaki Filistinli bir adam Siyonist işgalciler tarafından vurularak öldürüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × two =