Siyonist İsrail, Arap Ülkelerinde LGBT Derneklerini Güçlendirecek

Siyonist İsrail, Arap Ülkelerinde LGBT Derneklerini Güçlendirecek

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İsrail internet sitesi Israel24.mozello.co.il, Haaretz gazetecisi Nirit Anderman’ın İsrail Kültür ve Spor Bakanı Hailey Trooper ile yaptığı röportajın bir özetini yayınladı. Habere göre, “Anneler” adlı güzel opera Defid’in performansının ardından Tel Aviv Opera Binası’nda bir parti düzenlendi.

İsrail Kültür ve Spor Bakanı Hail Trapper da etkinliğe katılanlar arasında yer aldı. Haaretz gazetecisi Nirit Anderman ile yaptığı röportajda Trapper, feminizm ve eşcinsel hakları hakkında yorum yaptı. Arap ülkeleriyle normalleşme anlaşmalarını şiddetle desteklediğini ve Kültür Bakanı olarak anlaşmayı BAE, Bahreyn, Sudan ve Fas’a baskıyı azaltmak için bir araç olarak kullanmaya çalıştığını söyledi. İsrail’in bu ülkelerdeki eşcinsellerin en önemli destekçisi olduğunu ve bu ülkelerdeki LGBT derneklerini örgütlemek ve güçlendirmek için çalışacağını vurguladı.

“Bence hedeflerimizden biri, daha doğrusu görevimiz, bu hükümetlere LGBT kadınların ve insanların başkaları gibi yaşama hakları olduğunu ve zulme uğramamaları gerektiğini anlamaya çalışmak” dedi.

Haberde ayrıca İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid’in LGBT Onur Ayı vesilesiyle Pazartesi günü İsrail Dışişleri Bakanlığı’nda ilk kez eşcinsel bayrağının çekilmesi talimatını verdiği de belirtildi.

Lapid Salı günü İtalya’dan Birleşik Arap Emirlikleri’ne gidecek. Habere göre, bazı kaynaklara göre, gezide kendisine İsrail içindeki LGBT topluluğuna doğrudan hizmet vermeyi amaçlayan aktif bir eşcinsel örgütü olan Jerusalem Open House’un kurucularından Jerry Levinson da eşlik edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × four =