Siyonist Hapishanede Tıbbi İhmal Sonucu Bir Filistinli Şehid Oldu

Siyonist Hapishanede Tıbbi İhmal Sonucu Bir Filistinli Şehid Oldu

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistin kaynakları, Beytüllahim’de yaşayan özgür bir Filistinli olan Hüseyin Masalmeh’in Ramallah’taki bir hastanede şehit olduğunu bildirdi.

Filistinli bu tutsağın şehadetinin ardından Beytüllahim vilayetinde genel grev başlatıldı ve tüm dükkan ve ticaret merkezleri kapatıldı ve Al-Dahisheh kampında yürüyüş düzenlendi.

Habere göre, Filistin Bilgi Merkezi’nden alıntı yapan Filistinli Tutsaklar ve Azatlar İşleri Merkezi yaptığı açıklamada, Beytüllahim’de yaşayan ve lösemi hastası olan özgür Filistinli Hüseyin Masalmeh’in Ramallah’taki bir hastanede şehadetini duyurdu. Bu özgür Filistinlinin sağlık durumu, tutsaklığı sırasında İsrail hapishane yönetiminin tıbbi ihmali sonucu kötüleşerek şehid oldu.

Filistinli savaş esirlerini destekleyen kurumlar da Siyonist rejimi, barış tanıklığının ardından mahkumlara yönelik tıbbi bakımı kasten ihmal etmekle suçladı.

Lösemi hastası olmasına rağmen İsrail hapishanelerinde 18 yıl geçirdi ve rejim ona gerekli tıbbi hizmetleri vermeyi reddetti, bu da durumunun kötüleşmesine ve şehit olmasına neden oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

11 + fifteen =