Siyonist Güçler Batı Şeria’da En Az 16 Filistinliyi Tutukladı

Siyonist Güçler Batı Şeria’da En Az 16 Filistinliyi Tutukladı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İşgalci Siyonist rejim güçleri, işgal altındaki Batı Şeria’da dün akşamdan bu sabaha kadar aralarında Birzeit Üniversitesi’nde okuyan bir kız öğrenci, çok sayıda çocuk ve eski mahkumların da bulunduğu en az 16 Filistin vatandaşını tutukladı.

Filistin’in Batı Şeria’sında bulunan El-Alam Haber kanalının muhabiri şunları bildirdi: İşgalci güçler, dün geceden itibaren Filistin’in Batı Şeria’sının çeşitli bölge, köy ve kasabalarında baskın ve arama operasyonlarına başlayarak sabah çok sayıda Filistinli vatandaşı tutukladılar.

Siyonist işgalciler Batı Şeria’nın dört bir yanından en az 16 Filistinliyi tutukladı ve yeni tutuklamalarla birlikte 7 Ekim’den bu yana Filistinli esirlerin sayısı 9 bin 465’e ulaştı.

Haberde ayrıca şunlar da belirtiliyor: Dün Siyonist rejimin, Filistin’in Batı Şeria’nın kuzeyindeki Tulkarm kentindeki Nur Şems kampındaki bir eve düzenlediği hava saldırısı sonucunda komutan ve komutanlardan biri olan Saeed El-Jaber, İslami Filistin Cihad hareketinin askeri kolunun Saraya El Kudüs alt gruplarından Tulkarm Taburu’nun kurucuları şehit oldu ve çok sayıda kişi de yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × five =