SİYONİST BİR POLİTİKACI ŞİMON PERES’i CİNSEL TACİZLE SUÇLADI

SİYONİST BİR POLİTİKACI ŞİMON PERES’i CİNSEL TACİZLE SUÇLADI

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Siyonist bir politikacı, İbranice basına, rejimin eski başbakanının kendisini cinsel olarak taciz ettiğini ve iki kez tecavüz etmeye çalıştığını söyledi.
Politikacı ve Knesset’teki (İsrail parlamentosu) İşçi Partisi’nin eski üyesi Colt Avital, eski Başbakan Şimon Peres’in kendisine tecavüz etmeye çalıştığını söyledi.
Al-Quds Haber Ajansı dün (Cuma) İbranice yayınlanan Haaretz gazetesinden alıntı yaparak, Şimon Peres’in 1980’lerde çalışırken Colt Avital’e iki kez cinsel tacizde bulunduğunu bildirdi. Haaretz, vakalardan birinin her ikisinin de Fransa’da diplomatik bir görevdeyken olduğunu ve eski İsrail başbakanının Avital’i bir otelde kahvaltı etmeye davet ettiğini ve cinsel tacizde bulunduğunu da sözlerine ekledi. Habere göre Colt Avital, Perez’in danışmanı ve eski Başbakan Yardımcısı Yossi Blair’i eylemler hakkında bilgilendirdi.

Al-Bawaba haber sitesi de Haaretz’den Avital’in hikayeyi diplomatının arkadaşı ve Paris’teki gazeteci Tamar Golan’a anlattığını söyledi.
Avital’e konuşan Golan, “Bu onun da başına geldi” dedi. Colt Avital 38 yıl İsrail Dışişleri Bakanlığı’nda görev yaptı ve Tel Aviv’in Portekiz Büyükelçisi ve New York Başkonsolosu olarak görev yaptı. Bu iki görevden sonra İşçi Partisi’nde Siyonist parlamentoda yedi yıl görev yaptı. Eski İsrail Başbakanı Şimon Peres, işgal altındaki bölgelerde Tel Aviv kabinesine iki kez başkanlık etti; Bir kez 1984’ten 1986’ya ve ikinci kez, rejimin eski başbakanı İshak Rabin’in öldürülmesinden sonra 1995’ten 1996’ya kadar.
Perez ayrıca 2007’den 2014’e kadar Siyonist rejime başkanlık etti ve sonunda 28 Eylül 2016’da öldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × 4 =