Siyonist Bakan: İsrail Ordusu Mutlaka Refah’a Girecek

Siyonist Bakan: İsrail Ordusu Mutlaka Refah’a Girecek

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Uluslararası baskılara ve Amerika’nın itirazlarına rağmen İsrail kabinesinin aşırıcı bakanı, bu rejimin ordusunun Refah’a gireceğini bildirdi.

Habere göre, Siyonist rejimin Maliye Bakanı Betsalel Smotrich, bu rejimin ordusunun Refah’a gireceğini ve hiçbir şekilde uluslararası baskıya boyun eğmeyeceğini açıkladı.

Smotrich, İsrail ile ABD arasındaki güçlü ve yakın ilişkilere vurgu yaparak, askeri işbirliklerinin savaşın başlangıcından bu yana benzeri görülmemiş bir düzeyde olduğunu söyledi.

Smotrich ayrıca, “Refah’a gireceğiz ve bu hızla gerçekleşecek ve oradaki Hamas tugaylarını yok edeceğiz çünkü o olmadan zafere ulaşılamaz.”dedi.

İsrail, Refah’taki operasyonlarda ısrar ederken, BM Güvenlik Konseyi geçtiğimiz günlerde Gazze’de derhal ateşkes çağrısında bulunan bir kararı kabul etti.

Amerika’nın bu karara ilişkin çekimser oyu, İsrailli yetkililerin Joe Biden hükümetine karşı öfkesini de beraberinde getirdi ve Başbakan Benjamin Netanyahu, İsrail heyetinin Refah operasyonunu görüşmek üzere Washington’a yapacağı geziyi iptal etti.

Ancak bazı kaynaklar, Netanyahu’nun bu hükümet heyetini ABD’ye gönderme kararını perşembe günü yapılan kabine toplantısında açıkladığını söylüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen + 5 =