Siyonist Bakan “İran’a Karşı Küresel Eylem” Çağrısında Bulundu

Siyonist Bakan “İran’a Karşı Küresel Eylem” Çağrısında Bulundu


Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Siyonist Savaş Bakanı Beni Gantz, Mağrip Gözlemevi’nde dünyanın dört bir yanındaki ülkeleri İran’la yüzleşmeye çağıran bir not yayınladı.

Habere göre, Fas’ın başkenti Rabat’a yaptığı son iki günlük ziyaretin ardından İsrail Savaş Bakanı bu Afrika ülkesinin bir medya kuruluşu için bir not yayınladı ve İran’a karşı söylemler kullandı.

İsrail basınında çıkan haberlere göre, Savaş Bakanı Benny Gantz Mağrip Gözlemcisi’ne Tel Aviv’in Rabat ile ilişkisi hakkında bir not yazdı.

Siyonist web sitesi “Aroutes Shoa”ya göre, bu notun başında, Siyonist rejimin Fas ile olan ilişkilerinden ve son iki günlük Rabat gezisinden bahsetti.”

İsrailli yetkili, “Çok uzak olmayan bir gelecekte bir gün torunlarımla oturma odamda oturup onlara Mağrip gezimi ve aramızda bir savunma ilişkisi kurarak tarih yaptığımız günü anlatacağım” dedi.

Kudüs’teki işgalci rejimin üst düzey yetkilisi, “İbrahim Anlaşması” olarak bilinen uzlaşma anlaşmasına ve Siyonist rejimin bir dizi Arap ülkesiyle ilişkilerinin normalleşmesine değindi.

“Son zamanlardaki olumlu gelişmeler göz önüne alındığında, Batılı dostlarım ve büyük müttefikimiz ABD’nin liderliğiyle İsrail’in Ürdün, Mısır, İbrahim Anlaşması üyeleri, ülkedeki yeni ortaklar ve bölge ile ilişkilerini güçlendireceğimize eminim ve Filistinli komşularımızla işbirliği yapacağız.”

Bani Gantz’ın ziyaretinden önce, Ağustos ayı sonlarında İsrail Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yair Lapid, Faslı mevkidaşı Nasır Burita ile görüşmek üzere Rabat’a gitti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 + sixteen =