SİYONİS HAPİSHANESİNDEKİ FİLİSTİNLİ ESİR “TIBBİ İHMAL” NEDENİYLE ŞEHİD OLDU

SİYONİS HAPİSHANESİNDEKİ  FİLİSTİNLİ ESİR “TIBBİ İHMAL” NEDENİYLE ŞEHİD OLDU

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistin medyası, İsrail hapishanelerinde kasıtlı “tıbbi ihmal” nedeniyle bir mahkumun yaşamını yitirdiği belirtildi.

Dün sabah (Perşembe) Filistinli tutuklu “Saleh Abed Al-Amour” Siyonist tıbbi ihmal sonucu şehit oldu. Gazze Şeridi’nde ikamet eden Al-Amour 2008 yılında tutuklandı ve 19 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Son zamanlarda, El-Assir Filistinli Mahkumları Soruşturma Kulübü, bu Filistinli mahkumun içinde bulunduğu vahim durum hakkında uyarıda bulundu.
Al-Amour geçtiğimiz günlerde sağlık durumunun kötüleşmesi nedeniyle cezaevinden Asqalan Hastanesi’ne ve oradan da Soroka Hastanesi’ne nakledildi ve büyük bir ameliyat geçirdi.
Al-Amour’un şehadetinden önce, Al-Assir Kulübü tutuklunun ölümünden İsrail hapishane yönetimini sorumlu tutmuş ve serbest bırakılması için uluslararası hukuk kurumlarının derhal müdahale etmesi çağrısında bulunmuştu.

Yaklaşık bir ay önce El-Assir Kulübü, Siyonist rejimin hapishanelerinde zor bir dönem geçiren özgür Filistinli “Hüseyin Masalmeh”in Ramallah’ın “Al-Ashtari” hastanesinde şehit olduğunu duyurdu.
Ma’a’ya göre Masalmeh, Siyonist hapishanesinde kansere yakalandı ve rejimin tıbbi ihmali sonucunda hastalığı daha da kötüleşti. Şubat 2021’de serbest bırakıldığı andan itibaren Hadassah Siyonist Hastanesi’ndeydi ve ardından Ramallah Hastanesi’ne nakledildi.
El-Assir Kulübü Filistinli tutuklunun şehadetinden Siyonist rejimi sorumlu tutarak, tıbbi ihmal suçunun yüzlerce mahkuma karşı işlendiği gibi bu mahkuma da işlendiğini sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × 5 =