ŞİÖ Terörle Mücadele Yapısı Konseyi toplantısına İran’ın ilk resmi katılımı

ŞİÖ Terörle Mücadele Yapısı Konseyi toplantısına İran’ın ilk resmi katılımı

İran İslam Cumhuriyeti’nin Şangay İşbirliği Örgütü’ne tam üye olmasının ardından “RETS” olarak bilinen bu örgütün Terörle Mücadele Bölgesel Yapısı Konseyi’nin 40. toplantısına İran’dan bir heyet katıldı.

İranpress haber ajansının bildirdiğine göre 9 üye ülke ve 2 gözlemci olmak üzere 11 ülke temsilcisinin katıldığı bu toplantıda, önceden belirlenen gündem tartışılarak görüş alışverişinde bulunuldu ve alınan kararlar ülke temsilcileri tarafından açıklanarak imzalandı.

Ayrıca bu toplantıda üyeler, İslam Cumhuriyeti’ni örgüte üye olmasından dolayı içtenlikle tebrik ederken, İran’ın da bölgenin kalkınmasında önemli ve etkili ülkelerden biri olarak Konsey’de bulunmasını memnuniyetle karşıladılar.

Konsey üyeleri ayrıca terör, bölücülük ve aşırıcılıkla ilgili son gelişmeleri değerlendirdi ve IŞİD’in Hz. Şahçerag’ın –as- kutsal türbesine yönelik saldırısı da dahil olmak üzere son birkaç ayda yaşanan terör saldırılarını kınayarak, bu tür terör eylemlerinin önlenmesi yönünde önerilerde bulundular.

Bu toplantıda bölge ülkelerinin terör ve aşırıcılıkla mücadelede gösterdiği çabalar takdir edilerek, aralarında şehit Korgeneral Kasım Süleymani’nin de bulunduğu mağdurlar, güçler ve askeri komutanlar onurlandırıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fourteen + nine =