Silahlı Kuvvetler Sözcüsü: İran üç ada hakkında kimseye müsamaha göstermez

Silahlı Kuvvetler Sözcüsü: İran üç ada hakkında kimseye müsamaha göstermez

İran silahlı kuvvetlerinin kıdemli sözcüsü, üç adalardan oluşan Bumusa,Büyük Tonb ve Küçük Tonb adaları İslam Cumhuriyeti’ne ait olduğunu belirtti.

İran silahlı kuvvetlerinin kıdemli sözcüsü, üç adalardan oluşan Bumusa,Büyük Tonb ve Küçük Tonb adaları İslam Cumhuriyeti’ne ait olduğuna işaretle, İran’ın bu konuda Kimseye müsamaha göstermediğini ve bu adaların yüzde yüz İran’a ait olduğunu söyleyerek, bölge ülkelerinin düşmanların psikolojik savaşından etkilenmemesi gerektiğini ifade etti.

Tuğgeneral Ebulfazl Şekarçi Tasnim haber ajansına verdiği röportajda şunları ekledi:

 İran İslam Cumhuriyeti’nin bölge dışı güçlerin yasa dışı varlığına ilişkin uyarısı, düşmanlarına tatbikat şeklinde gösterildi. 

İran silahlı kuvvetlerinin üst düzey sözcüsü, İran’ın uluslararası düşmanlarının bölgede varlıklarını meşru göstermek için Batı Asya’da her zaman güvensizlik ve istikrarsızlık oluşturmaya çalıştıklarını vurgulayarak  “Bölge dışı ülkeler yasadışı varlıklarını sona erdirmeli ve bölgeyi terk etmelidir.” Açıklamasında bulundu

General Şekarçi Fars Körfezi ülkelerinin güvenliklerini ABD, İngiltere ve Fransa gibi Batılı ülkelere bağlamaması gerektiğini belirterek, İslam Cumhuriyeti’nin bölgede güç ve kudretle var olduğunu sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × two =