Şifa Hastanesi Cesetlerle Dolu Bir Harabeye Çevrildi!

Şifa Hastanesi Cesetlerle Dolu Bir Harabeye Çevrildi!

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Siyonist rejimin işgalci ordusunun Gazze Şeridi’nin çeşitli bölgelerini 186’ncı günde aralıksız bombalaması sonucu çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere çok sayıda Filistinli şehit oldu, çok sayıda da yaralandı.

Aynı zamanda Filistinli yardım ve kurtarma grupları, uluslararası ekiplerin yardımıyla ve gerekli tesis ve ekipman eksikliği nedeniyle şehitlerin naaşlarını Şifa Hastanesi ve çevresinden çıkarmaya devam ediyor.

Dünya Sağlık Örgütü, Gazze Şeridi’nin en büyük hastanesi olan Şifa Merkezi’nin ekipmansız ancak şehit naaşlarıyla dolu bir bina olduğunu, işgalin son kuşatması nedeniyle oluşan büyük yıkımın ardından harabeye dönüştüğünü bildirdi.

Birleşmiş Milletler, sivil savunma grupları ve Gazze Şeridi Sağlık Bakanlığı’nın iş birliğiyle işgal ordusunun askeri işgalinde hayatını kaybedenlerin cenazelerinin kaldırılması sürecinin başladığını duyurdu.

Şifa Hastanesi acil servis müdürü Amjad Aliweh şunları söyledi: “Bu iş için gerekli ekipman ve araçlara sahip değiliz ve zamanımız da yok, ancak bunu cesetler çürümeden önce kaldırmak istiyoruz.”

Gazze Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık ekipleri, kurtarma ekipleri ve adli tıp laboratuvarı, bu suç olaylarını belgelemek üzere bir dosya hazırlayıp, katliamlarla ilgili olarak işgalcilerin yargılanması için Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne sunmaya çalışıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 − 1 =