Seyid Hasan Nasrullah: Direniş komutanlarına düzenlenen suikasta verilecek yanıt kesin

Seyid Hasan Nasrullah: Direniş komutanlarına düzenlenen suikasta verilecek yanıt kesin

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri, direniş komutanlarına yönelik suikasta verilecek cevabın kesin olduğunu belirterek, İran İslam Cumhuriyeti ve Lübnan’ın Siyonistlerin suçları karşısında sessiz kalmayacağını vurguladı.

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre Seyid Hasan Nasrullah, Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye ve Hizbullah hareketinin üst düzey komutanlarından Fuad Şükür’ün şehadeti nedeniyle taziyelerini ileterek “Lübnan İslami Direnişi Hamas’ın ortağıdır ve kesin bir zafer elde etmek için İsrail işgaline karşı durmaya devam edecektir.”açıklamasında bulundu.

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri, Beyrut’un Dahiye bölgesinde yaşanan olaylara değinerek şunları söyledi:

“Bu operasyon bir saldırıdır ve yaşananlar Lübnan’a karşı Siyonist-Amerikan savaşının bir parçasıdır.”

Nasrullah ayrıca Lübnan Hizbullahı’nın işgal altındaki Golan’da Mecdal Şems’e düzenlenen saldırının sorumluluğunu daha önce reddettiğini vurgulayark “Hizbullah’a yönelik bu suçlamayı gündeme getirmek, Siyonist orduyu bu saldırıdan temize çıkarmak amacıyla yapılan zalimane bir harekettir.”ifadesini kullandı.

Siyonist düşmanın, ümmetin özgür halkının öfkesini ve Müslümanların intikamını beklemesi gerektiğini vurgulayan Nasrullah, “Liderlere yönelik suikastlar direnişi etkilemez ancak deneyimler direnişin büyüdüğünü ve güçlendiğini göstermiştir.”vurgusunda bulundu.

Lübnan Hizbullah Genel Sekreteri, direniş ekseninin uzun yıllardır öfkeyle ama akılla ve mantıkla mücadele ettiğini belirterek, Siyonist düşmanın direnişin tepkilerini bildiğini ifade ederek “Direniş, soykırımcı İsrail rejimine karşı gerçek ve tam olarak hesaplanmış bir yanıt arıyor.”diye ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × five =