Seyid Hasan Nasrallah’ın Uyarısı Üzerine KKRK Geri Adım Attı

Seyid Hasan Nasrallah’ın Uyarısı Üzerine KKRK Geri Adım Attı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Hizbullah Genel Sekreteri Seyid Hasan Nasrallah’ın, Kıbrıs Rum Kesiminin Lübnan’ı hedef almak için kullanılması durumunda ülkenin bundan etkileneceği uyarısında bulunmasının ardından Rum kesimi bu sözlere kaygıyla tepki gösterdi.

Habere göre, Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Nikos Christodoulides yaptığı açıklamada, Doğu Akdeniz’deki ada ülkesinin bölgede veya başka yerlerde herhangi bir askeri operasyona katılmadığını duyurdu. Christodoulides bu açıklamaları Seyyed Hasan Nasrallah’ın konuşmasına yanıt olarak yaptı.

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri, İsrail’in Lübnan topraklarını hedef almak için limanlarını ve havaalanlarını kullanmasına izin vermesi durumunda Kıbrıs’ın bundan etkilenebileceği konusunda uyardı.

Kıbrıs cumhurbaşkanı, ülkesinin sorunun bir parçası değil, çözümün bir parçası olduğunu ve Lefkoşa’nın Gazze’ye yönelik insani koridordaki rolünün Arap dünyası ve uluslararası toplum tarafından tanındığını iddia etti.

Hizbullah’la ya da Lübnan hükümetiyle hâlâ bir iletişim kanalının olup olmadığı sorusuna da yanıt verdi. Şöyle konuştu: Şüphesiz Lübnan hükümetiyle İran hükümetiyle bir iletişim kanalı var. İletişim kanalları diplomatik kanallardandır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × 2 =