SEYİD HASAN NASRALLAH: İRAN SAMİMİ BİR MÜTTEFİK OLDUĞUNU KANITLADI

SEYİD HASAN NASRALLAH: İRAN SAMİMİ BİR MÜTTEFİK OLDUĞUNU KANITLADI

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Dün gece Hizbullah Genel Sekreteri Seyid Hassan Nasrallah İle İran Dışişleri Bakanı Emir-Abdullahiyan Lübnan’da bir görüşme gerççekleştirdi.

Göreüşmede Abdullahiyan, İran’ın Lübnan’a ve direniş hareketine verdiği desteği sürdereceğini belirtti. İran’ın lübnan krizinin çözümüne verdiği desteğe övgüde bulundu. Nasrulla : İran, dostlarını zor durumda bırakmayacak dürüst bir başarısızlığa uğratmayan müttefik olduğunu kanıtladı

Seyyid Nasrallah ise İran’a teşekkür ederek, İran’ın zor şartlar ne olursa olsun dostlarını yüzüstü bırakmayan samimi bir müttefik olduğunu kanıtladığını belirterek, İran’a teşekkür etti. Nasrullah, Lübnan’daki kritik duruma da işaret etti ve şunuda ekledi: ” Lübnan’ın mevcut zor durumdan çekilmesi ve herkesin işbirliği ile umutları çok yüksek. Lübnan ziyaretinde Amir AbdUllahian, Lübnan’da Cumhurbaşkanı, Dışişleri bakanı ve Lübnan Parlamentosu başkanı da dahil olmak üzere yetkililerle de bir araya geldi. Lübnan parlamentosundaki al-wafa lalmaqumah fraksiyonunun Muhammad Raad başkanlığındaki periyodik toplantısından sonra yaptığı açıklamada açıklamasından saatler sonra geliyor: “

İran dışişleri bakanı sayın Amir Abdullahian’ın Beyrut’taki varlığını sıcak bir şekilde memnuniyetle karşılıyoruz. Lübnanlı yetkililer ve siyasi gruplarla yaptığı görüşme ve görüşmeleri, İslam Cumhuriyeti’nin kardeş tutumlarına ve Lübnanlı liderler ve insanlarla dostluğuna gerçek bir vurgu olarak görüyoruz.

Lübnan müslüman alimler toplantısı da yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: ” İran, çağdaş tarihin her aşamasında bizi destekledi, direnişi destekledi ve direnişin 2000 ve 2006 savaşlarını kazanmasını mümkün kıldı ve savaşın yıkımını yeniden inşa etmemize yardımcı oldu. Her zaman Lübnan’a yardım elini uzatırken, ABD her zaman Lübnan’a yardım etmesini engelledi.

Lübnan’daki akaryakıt krizi, ülkenin merkez bankasının artık akaryakıt sübvansiyonlarını ödemeye istekli olmadığını ve sübvansiyonun ortadan kaldırılacağını açıklamasından bu yana yoğunlaştı. akaryakıt krizinin ardından istifçiliği arttı Lübnan ordusu, istifçilik pozisyonu ne olursa olsun benzin istasyonlarını ziyaret edeceğini ve yakıtını halka ücretsiz dağıtacağını duyurdu.

Öte yandan, ABD yaptırımları Lübnan’ın ekonomik durumunu da kötüleştirdi, bu konulardan biri de ciddi yakıt kıtlığı ve nihayetinde Lübnan Hizbullahı halka yardım etmek ve üzerlerine koydukları baskıyı azaltmak için i̇ran’dan yakıt ithal etti.

Uzman analizlerine göre, Hizbullah’ın İran’dan yakıt alması üç ülkenin kuşatmasını kırabilir, birincisi ABD’nin çirkin yaptırımlarına rağmen yakıtını satabilen İran, ikincisi bölgesel kuşatma altında olan Suriye, ancak Suriye topraklarından Lübnan’a yakıt, üçüncüsü ise en ağır yaptırımlara maruz kalan ve yakıtı bulunamayan Lübnan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 − 3 =