Seyid Hasan Nasrallah: Bunamış Biden Amerika’nın Bir Görüntüsüdür

Seyid Hasan Nasrallah: Bunamış Biden Amerika’nın Bir Görüntüsüdür

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Lübnan Hizbullah hareketinin genel sekreteri Seyid Hasan Nasrallah son konuşmasında Kur’an-ı Kerim’den ayetler okuyarak konuşmasına başladı ve tüm halkın Kurban Bayramı’nı kutladı.

Seyid Hasan Nasrallah, Yemen Ensarullah Hareketi lideri Seyyid Abdülmelik Bedreddin el-Husi’ye ve bu ülke halkına Yemen Alimler Birliği Genel Sekreteri Allame Abd Salam’ın vefatı dolayısıyla taziyelerini iletti. Bu Yemenli âlimin hayatını başta Filistin olmak üzere İslam ümmetinin meselelerini savunmakla geçirdiğini ve Kudüs’ün geçtiğini söyledi.

Seyid Hassan Nasrallah, açıklamasının başka bir bölümünde ABD Başkanı’na seslenerek, “Biden’ın bölgeye yaptığı ziyaret hakkında, birçoğu Arap NATO’sunun veya Ortadoğu NATO’sunun oluşumundan bahseden birçok analiz ve spekülasyon yayınlandı. Bugün Biden işgal altındaki Filistin’e girdi ve önümüzdeki günlerde Arap NATO koalisyonunun çalışıp çalışmadığı netleşecek.”

Hizbullah Genel Sekreteri şunları ekledi: “Bugün Amerika, 2003 ve 2006’daki Amerika’dan farklıdır, çünkü bunamış Amerika Başkanı , yaşlanma aşamasına giren bir Amerikalının görüntüsüdür. Bu ülkenin dünya arenasındaki varlığı çok zayıfladı ve Amerika’nın ekonomik enflasyonu yüksek, sosyal ve güvenlik durumu iyi değil. ABD başkanı, Körfez ülkelerini daha fazla petrol ve gaz ihraç etmeye ikna etmek için bölgeye geldi.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × four =