Şeyh Zakzaky: Erbain Yürüyüşü İmam Mehdi’nin (e.c) Ortaya Çıkışına Kadar Devam Edecek

Şeyh Zakzaky: Erbain Yürüyüşü İmam Mehdi’nin (e.c) Ortaya Çıkışına Kadar Devam Edecek

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Nijerya’nın Şii Lideri Şeyh İbrahim Zakzaky çarşamba akşamı press tv’ye özel bir röportaj verdi.

Röportajda, Erbain yürüyüşünün, Nijerya güvenlik güçlerinin törene kurşunlarla ateş açıp açmadığı

İmam Mehdi (e.c.) ortaya çıkışına kadar devam edeceğini vurguladı.

Röportajda Şeyh Zakzaky, Nijerya güvenlik güçlerinin Erbain yürüyüşçülerine neden silahsız ateş açtıklarını sordu. armsal’daki Erbain yürüyüşü sırasında kaç kişinin öldürüldüğünün belli olmadığını söyledi.

Nijerya iİslami Hareketi Lideri, mahkemenin kendisine tazminat talep etme hakkı verdiğini, ancak şu ana kadar bize herhangi bir zarar ödenmediğini vurguladı.

Geçen ay Nijerya basınında, ülkedeki iİslami Hareketin Lideri Şeyh İbrahim Zakzaky ve eşinin Kaduna eyaleti yüksek mahkemesi tarafından tüm suçlamalardan beraat ettiği ve serbest bırakıldığı bildirilmişti.

Rapora göre, hakim yaklaşık sekiz saat süren duruşmada onları kamu düzeni ve yasadışı toplumu bozmak suçlamasından beraat ettirdi.

Şeyh Zakzaky, aralık 2015’te ordu ve polisin Nijerya’nın kuzeyindeki Kaduna eyaletindeki konutuna düzenlediği baskında çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olarak tutuklanmıştı. Nijerya güvenlik ve askeri güçleri de Şeyh Zakzaky’nin eşi Zinat iİbrahim’i tutukladı.

Birçok uluslararası insan hakları örgütü katliamı kınadı. Uluslararası af örgütü de mayıs 2016’nın başlarında Nijerya ordusunun Şiileri öldürdüğünü, toplu mezarlara gömdüğını ve suçla ilgili belgeleri imha ettiğini bildirmişti. Nijerya güvenlik güçleri geçmişte Şeyh İbrahim Zakzaky’nin destekçilerinin bir araya geldiği bir toplantıya defalarca saldırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × five =