Şeyh Mahir Hammud: İmam Hamaneyi Tarihi Bir Liderdir

Şeyh Mahir Hammud: İmam Hamaneyi Tarihi Bir Liderdir

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Lübnan’daki Direniş Alimleri Birliği Genel Sekreteri Şeyh Maher Hammud, İran’daki İslam Devrimi hakkında açıklamalarda bulundu.

Şeyh Maher Hammud şunları söyledi: “İmam Hamaneyi, her sözü ve pozisyonu kaydedilen tarihi bir liderdir. Allah, İmam Humeyni’nin vefatından sonra bu yolun devamını hükmetmiştir.”

Direniş Alimleri Birliği genel sekreteri şunları ekledi: “İmam Humeyni devrimin zaferi sırasında gözen çarpan Ondan anlatılanlar dikkat çekici ve cesaret vericidir. Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail’e karşı İslami bir liderdi. İslam dinleri arasındaki uyumluluk, İslami pratiğin tamamlayıcısıdır” diye ekledi.

Aralık ayında Fars Haber Ajansı ile yaptığı özel bir röportajda Direniş Alimleri Birliği Genel Sekreteri, ”İslam Devrim Muhafızları Kudüs Gücü komutanı General Kasım Süleymani’nin önemli rolünü vurguladı ve Hac Kasım Süleymani çeşitli boyutlarda İslami birlik fikri nesnelleştirdi” dedi.

Ayrıca, ”İranlı liderlerin Filistin meselesine destek vermedeki samimiyetine bakıldığında, Tahran’ın Kudüs Gücü için en büyük bütçeyi sağladığını ve en önemli gençliğini ve savaş güçlerini bunun için harcadığını belirtmek gerekir.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × one =