Şehit Süleymani Suikastına İlişkin 4 Bin Belge Savcılığa Teslim Edildi

Şehit Süleymani Suikastına İlişkin 4 Bin Belge Savcılığa Teslim Edildi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Kudüs Gücü Komutanı Hac Kasım Süleymani’nin bugün davayı takip etmekle görevli kurum ve kuruluş temsilcilerinin huzurunda gerçekleşen suikast davasının hukuki ve adli takip oturumunda Kudüs Gücü Komutan Yardımcısı Muhammad Hicazi şunları ekledi: Suikast ve faillerine ilişkin 4 bin belge savcılığa teslim edildi, Irak’ta da Şehit Ebu Mehdi el-Muhandisi suikastına odaklanan bir politika konseyi ve yürütme çalışma grubu oluşturuldu.

Kudüs Gücü Komutan Yardımcısı, aralarında Başbakan ve Yüksek Yargı Konseyi Başkanı’nın da bulunduğu Iraklı yetkililerle üst düzey Kudüs Gücü yetkililerinin görüşmesine atıfta bulunarak, Tahran Savcılığına şikayette bulunduktan ve bu konuda birkaç toplantı yaptıktan sonra iki suç duyurusunda daha bulunduğunu söyledi.

Hicazi, Kasım Süleymani ve türbeyi savunan şehit aileleri adına öldürülmesi ve şehit edilmesinden kaynaklanan manevi zararların tazmin edilmesi için 1.000 sayfalık belgeye ekli 260 sayfalık bir adli dilekçe verildiğine dikkat çekti.

Şehit Korgeneral Kasım Süleymani ve Şehit Mühendisi 3 ocakta Bağdat havaalanı yakınlarında Amerikan terörist ordusunca suikasta uğradılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × one =