Şehit Nemr’in Kanı, Bakiyi Yeniden İnşaa Edecektir

Şehit Nemr’in Kanı, Bakiyi Yeniden İnşaa Edecektir

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Nuceba hareketinin sözcüsü Ayetullah Nemr Bakır el-Nemr’in cesaretini överek, Suudi rejiminin ABD ve Siyonist rejime bel bağlamasının bir sonucu olarak Suudi Arabistan’daki şiddetli baskıyı anlattı.

Habere göre, Nuceba İslami Direnişinin sözcüsü, Hicaz Ayetullahı “Nemr Baqir Al-Nemr”in devrimci şehadetinin altıncı yıldönümü vesilesiyle düzenlenen konferansta, bu şehidin anlayışını Hüseyin okulunun İmam Humeyni ve Sadr şehitlerinin öğretilerinden türetilmiş olarak nitelendirdi.

Sözcü, Nasr al-Şamri, Ayetullah Nemr’in Suudi Arabistan’ın ABD’ye ve Siyonist rejime olan güveninden kaynaklanan şiddetli boğulmadaki cesaretini değinerek şöyle devam etti: Onlarla görüştük ve Baas rejimiyle karşı karşıya gelmenin onların şehit olmasına yol açacağını çok iyi biliyorlardı; Ancak Baasçıların Araplarla ilişkileri düzeltme politikasına rağmen, Ehl-i Beyt’in (as) Bakiye’deki türbesinin yeniden inşa edilmesi gerektiğini ilan ettiler.

Nemr şehit olmasının ısrarı imamların kutsal türbelerinin ihyasının temel taleplerden biri olarak kalmasına neden olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

Nuceba sözcüsü, Irak’ın işgali öncesi ve sonrası dönemde Bağdat-Riyad ilişkilerinin tarihine değinerek, “Irak’taki Şii akımının yükselmesiyle Suudi hükümeti bize karşı düşmanca bir tavır aldı. Suudi rejiminin ülkemizde gerçekleştirdiği tekfirci fetvaların hacmini ve terör sevkıyatları, bombalamalar, intihar saldırıları ve cinayetlerin istatistiklerini herkes biliyor.”’ dedi.

Al-Şamri şöyle devam etti: “Abadi’nin hükümetinde ilişkilerin düzeldiğine dair işaretler vardı; Bu nedenle Bağdat, Şehit El-Nemr’in idamının en azından ertelenmesi için arabuluculuk yaptı, ancak Riyad bu arabuluculuğu dikkate almadı. Suudiler, Iraklı Sünni Dar al-Ifta’nın talebini de görmezden geldi. Bölgeyi bölmek ve nihayetinde İsrail için güvenli bir sınır yaratmak için Washington ve Londra’nın politikalarını uygulayan bu aşırı rejimin, Siyonistler yerine varsayımsal düşman Şiileri kesmek istediğini elbette herkes biliyor.” dedi.

2006’da Şiileri ve Irak otoritesini temsil eden grupların İmamların mezarlarını yeniden inşa etmek veya en azından Irak ve diğer Şiilerin ziyaretçilerine açılması için Suudi hükümetiyle görüştüklerini hatırlattı;

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen + twelve =