Savaşın Başından Bu Yana Gazze’de 136 Gazeteci Şehit Edildi

Savaşın Başından Bu Yana Gazze’de 136 Gazeteci Şehit Edildi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistin kaynakları, 3 gazetecinin daha Siyonist rejim tarafından şehit edildiğini bildirdi.

Habere göre, Filistin hükümetinin Gazze Şeridi’ndeki enformasyon ofisi, Siyonist rejim ordusunun saldırılarında 3 gazetecinin daha şehit olduğunu duyurdu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: Gazze’nin güneydoğusundaki El-Kwai Meydanı’na düzenlenen bombardımanda yaralanan Gazze Şeridi’ndeki gazetecilerden Muhammed El-Raifi, yaralarının ağır olması nedeniyle hayatını kaybetti. Savaşın başından bu yana Gazze’de 136 gazetecinin şehit edildi.

Ayrıca Gazze Şeridi’nin merkezindeki el-Brij kampına düzenlenen bombalı saldırıda ikinci gazeteci Abdur Rahman Saimeh de şehit oldu.

Bu 3 gazetecinin şehit olmasıyla birlikte savaşın başından bu yana Gazze’deki medya şehitlerinin sayısı 136’ya yükseldi.

12 Ağustos 1949 tarihli Cenevre Sözleşmeleri ve ek protokolleri de dahil olmak üzere uluslararası yasalara göre, gazeteciler ve medya mensupları dokunulmazlığı vardır ve savaş sırasında sivil muamelesi görmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × one =