Sanaa: Saldırgan Donanmalarla Yüzleşmekten Çekinmiyoruz

Sanaa: Saldırgan Donanmalarla Yüzleşmekten Çekinmiyoruz

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İsrail rejimi, ABD ve Kızıldeniz’deki ortak bir tatbikatının ardından Yemen Dışişleri Bakanı, Yemen hava sahasını ihlal etmeye karşı uyardı.

Habere göre, Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti’nin dışişleri bakanı Hişam Şaraf, Kızıldeniz, Aden Körfezi ve Makran’da askeri tatbikat adı altında askeri ittifaklar kurma planlarının tehlikeleri konusunda uyarıda bulundu.

Saba haber ajansına verdiği demeçte, “Terörizm, korsanlıkla mücadele ve bölgede güvenliği güçlendirme bahanesiyle bölgeyi bir savaş alanına çevirmeye ve askeri ittifaklar oluşturmaya karşı uyarıyoruz” dedi.

Şaraf, “Kızıldeniz ve Makran’ı doğrudan ve vekaleten bir çatışma sahnesine dönüştürmek için şüpheli gündemlerin ve hedeflerin varlığı konusunda da uyarıyoruz.”

Tel Aviv ve Washington tarafından talep edilen bu tür askeri eylemlerin ilk kurbanlarının bölge ülkeleri ve ülkeleri olduğunu da sözlerine ekledi. Siyonist rejimin ve ABD Merkez Komutanlığının bölgedeki deniz tatbikatları hakkında söyledikleri, deniz gücünün kışkırtıcı bir göstergesinden başka bir şey değildir.

Şaraf, bu tatbikatlarla Siyonist rejimin hegemonya mesajını vurgulamayı ve ilişkilerin normalleşmesini güçlendirme umuduyla Arap Yarımadası ülkelerini tehdit etmeyi amaçladığını sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × 4 =