SANA’A: BM İSRAİL’E KARŞI TEK BİR KARAR BİLE UYGULAMADI

SANA’A: BM İSRAİL’E KARŞI TEK  BİR KARAR BİLE UYGULAMADI

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Başbakanı, BM’nin Siyonist rejime karşı tek bir kararı uygulamadığını söyledi.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Başbakanı Abdulaziz bin Habtour, ülkedeki BM müfettişlerinin faaliyetlerinin yenilenmemesini eleştirdi.

Bin Habtour, Al-Masira Haber Ağı’na, bu uzmanların misyonunu genişletmemenin amacının Suudi koalisyonunun Yemen’deki aleni suçlarını gizlemek olduğunu söyledi.

Bakan ayrıca, Rusya ve Çin’ in de uzmanların görev süresinin uzatılmasına karşı oy kullandığına da ağıt yaktı.

Yemenli yetkili, BM’nin süper güç ülkelerinin programlarını sadece Suriye ve Irak’a karşı kararları uygulandığı için uyguladığını, ancak Siyonist Rejime karşı tek bir kararın uygulanmadığını söyledi.

Uluslararası Af Örgütü yaptığı açıklamada, kararı Suudi hükümeti ve Riyad’ın ortaklarının baskısının bir ürünü olarak nitelendirerek, kararı “İnsan Hakları Konseyinin sicilinde bir leke” olarak nitelendirdi.

Perşembe akşamı, BM İnsan Hakları Konseyi Yemen’deki müfettişlerinin görevinin sona ermesi için ezici bir çoğunlukla oy kullandı. Oylamada, konseyin 47 üyesinden 21’i müfettişlerin görev süresinin uzatılmasına karşı çıktı ve 18’i kabul etti. nir’in yedi üyesi çekimser kaldı.

14 eylül’de konsey, Suudi Arabistan’ın baskısı ve lobisi altında, müfettiş ekibinin yemen savaşı raporunu okumasını engelledi. Suudi Arabistan, Yemen’in mustafa hükümeti ve el majlis el-antaqali el-janubi (güney geçiş konseyi) grubu savaş suçu işlemekle suçlandı.

Suudi hükümeti, bm müfettişlerinden gelen bilgilerin “siyasi” ve “taraflı” olduğunu iddia ederek raporun okunmasına karşı çıktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × 4 =