Sana: ABD’nin Saldırılarına Yanıt Vermek Doğal Hakkımızdır

Sana: ABD’nin Saldırılarına Yanıt Vermek Doğal Hakkımızdır

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Başbakanı Abdülaziz bin Habtur, ABD’nin saldırılarına karşılık verilmesinin önemine vurgu yaparak, Washington’un 9 yıl öncesinden bu yana dolaylı olarak Yemen halkının kanını akıttığını, şimdi de doğrudan saldırı başlattığını söyledi.

Habere göre, Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Başbakanı Abdülaziz bin Habtur, bu ülkeye yönelik saldırıyı ABD’nin başlattığını, Sana’nın da yanıt verme hakkına sahip olduğunu vurguladı. Bu saldırıdır ama yerini ve zamanını belirlemek Yemen’in askeri komutanlığının elindedir.

Yetkili, ABD’nin 9 yıl öncesinden bu yana dolaylı olarak Yemen halkının kanını döktüğünü ve şimdi de doğrudan saldırı başlattığını belirterek, şöyle konuştu: ”Bizim sorunumuz açık; Gazze’deki kardeşlerimizin saldırısını ve kuşatmasını durdurun”

El-Masira haber kanalı, bu Yemenli yetkilinin aktardığına göre, bu sorunun Arap ve Müslüman ülkelere sorulması gerektiğini, Gazze’ye yardımın neresinde olduklarını bildirdi. Çünkü Güney Afrika bu alanda harekete geçti ama Araplar hiçbir şey yapmadı.

Millete ve Filistin direnişine hitaben yaptığı konuşmanın sonunda şunları söyledi: ”Aksa Tufanı operasyonunun üzerinden 100 günü aşkın bir süre geçtikten sonra, Filistin’deki kardeşlerimize, size destek vermeye devam edeceğimizi söylüyoruz.”

Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, geçtiğimiz akşam ülke güçlerinin askeri operasyon sırasında Aden Körfezi’nde ABD’ye ait bir gemiyi hedef aldığını duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 − five =