Şam: Suriye’de Savaşın Başlamasının Nedeni Filistin’e Verilen Destekti

Şam: Suriye’de Savaşın Başlamasının Nedeni Filistin’e Verilen Destekti

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Suriye dışişleri bakanı, ülkesinin Filistin’e verdiği desteğin, Suriye’de dış destekle savaşı başlatma nedenlerinden biri olduğunu söyledi.

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mekdad, ülkesinde ABD güçlerinin işgal ettiği bölgelerin yakında Beşar Esad hükümetinin kontrolü altına gireceğini söyledi.

ABD ve müttefik güçleri, Suriyeli Kürt milisler, Suriye’nin doğusunda geniş alanların kontrolünü ele geçirdi. Suriye’nin petrol, gaz ve gıda ihtiyaçlarının çoğunu kendinde barındıran doğu Suriye bölgeleri şu anda bu güçler tarafından işgal ediliyor. Şam, Washington’u Suriye kaynaklarını çaldığı için eleştirdi ve defalarca ABD’yi güçlerini geri çekmeye çağırdı.

Sputnik’e göre Faysal Mekdad, Sputnik’e verdiği demeçte, “ABD’nin Suriye’nin kuzeyindeki ada bölgesindeki yasadışı varlığı sona eriyor ve ABD güçlerinin işgal ettiği bölgeler yakında Şam hükümetinin kontrolüne girecek.”

Sözde Suriye Kürt Demokratik Güçleri militanlarına seslenen Mikdad, onların ABD’nin eninde sonunda Suriye’den ayrılacağını ve onları terk edeceğini anlamalarını istedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 − 5 =