Şam: IŞİD ve İsrail’in Eş Zamanlı Saldırıları Yakın Koordinasyonlarını Gösteriyor

Şam: IŞİD ve İsrail’in Eş Zamanlı Saldırıları Yakın Koordinasyonlarını Gösteriyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Suriye Dışişleri Bakanlığı, Siyonist rejimin bu sabah yaptığı saldırılara yönelik açıklmada bu saldırıların Şam Resifi’ndeki yerleşim bölgelerinde gerçekleştiğini vurguladı.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, Siyonsit rejimin Şam’a yönelik Siyonist saldırılarının terör örgütü IŞİD’e ait unsurların işlediği suçtan sadece birkaç saat sonra gerçekleştiğini belirten bir açıklama yaparak bu iki suçlu taraf arasındaki kesin ve doğrudan koordinasyonun gerçeğini gösterdiğini belirtti.

Resmi Suriye Haber Ajansı (SANA) yaptığı açıklamada, Siyonist rejimin vahşi suçunu örtbas etmek için uluslararası olayları kullanmasının yalanın doğru görünmesini sağlamayacağını söyledi.

Şam, IŞİD’in ve Siyonist rejimin bu eyleminin dünyayı bu iki tarafın suçları karşısında yanıltamayacağını kaydetti; Bir bakıma ortak amaçlarını ilerletmeye çalışıyorlar.

Suriye Dışişleri Bakanlığı, bu suçlardan BM ve Güvenlik Konseyi’nin sorumlu olduğunu ve uluslararası barış ve güvenliğe yönelik bu ciddi tehditleri çifte standarttan uzak bir şekilde ele alması gerektiğini vurguladı.

Bu arada Suriye haber kaynakları bu sabah Siyonist rejimin Beyrut’un güneyinden Şam’ın eteklerindeki bazı bölgelere füze saldırısı düzenlediğini bildirdi. Saldırı saat 05.00 sıralarında gerçekleşti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × 1 =