Şam: İşgal Altındaki Golan’ın Geri Alınması Suriye’nin Yasal Hakkıdır

Şam: İşgal Altındaki Golan’ın Geri Alınması Suriye’nin Yasal Hakkıdır

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Suriye Dışişleri Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken’in Siyonist rejimi destekleyen açıklamalarını kınadı.

Haberde, Resmi bir Suriye Dışişleri Bakanlığı kaynağı, Şam’ın Blinken’in işgal altındaki Golan hakkındaki açıklamalarını kategorik olarak reddettiğini söyledi.

Bu sözler ABD’nin Siyonist rejime devam eden desteği ve sürekli saldırganlığı ile uyumlu.

Golan Tepeleri’nin Suriye olduğunu ve öyle kalacağını, uluslararası kararların da bu konuyu vurguladığını ve Siyonist rejimin bölgeyi geçersiz işgal etme kararını reddettiğini kaydetti.

Kaynak, eski ABD yönetiminin Siyonistlerin işgal altındaki Golan Tepeleri’ni işgal etme kararını kabul etme kararının, ABD’nin uluslararası karar ve sözleşmeleri açıkça ihlal ettiğinin bir başka kanıtı olduğunu da sözlerine ekledi.

Suriye’nin Golan Tepeleri’ndeki işgal altındaki topraklarını uluslararası hukuka dayalı yasal yollardan geri alma mücadelesinin yasal bir hak olduğunu ve Amerikalıların Şam’ı bu haktan mahrum bırakamayacaklarını vurguladı.

Suriyeli yetkili, bölgedeki gerilim ve istikrarsızlığın temel nedeninin gaspçı Siyonist rejim ve yayılmacı politikalarının herkes için netleştiğini kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × four =