Şam: Amerika 115 Milyar Dolarlık Petrolümüzü Çaldı

Şam: Amerika 115 Milyar Dolarlık Petrolümüzü Çaldı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Suriye Dışişleri Bakanlığı yayınladığı istatistikte ülkenin petrolünün yağmalanmasının boyutunu ve ABD’nin bu ülkenin kaynaklarına verdiği zararı ortaya çıkardı.

Habere göre, Suriye Dışişleri Bakanlığı, Amerika ve paralı askerlerinin hâlâ Suriye’nin egemenliğini ihlal ettiğini ve stratejik kaynaklarını yağmaladığını vurguladı.

Suriye, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ve Güvenlik Konseyi Başkanı’na bir mektup göndererek bu iki uluslararası kurumdan bu düşmanca saldırılara ve uluslararası hukuk ilkelerinin ve Birleşmiş Milletler Şartı’nın ihlallerine karşı durmalarını istedi.

Suriye egemenliğinin devam eden ihlalinin ve ülke kaynaklarının ABD ve paralı askerleri tarafından yağmalanmasının, yaptırımların etkinliğini artırmayı amaçladığını bildirildi.

Amerikalı işgalciler, Suriye’nin en büyük petrol ve gaz yataklarının bulunduğu Deyrizor, Haseke ve Rakka vilayetlerinde, Suriye’nin kuzey ve kuzeydoğusundaki alanları hukuka aykırı bir şekilde işgal ediyor.

Suriye hükümeti, Amerikan ordusunun Suriye’deki varlığının ülkenin petrolünü çalmak amacıyla ettiğini defalarca duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × five =