Sadr: Erken Seçim Yapılmalı

Sadr: Erken Seçim Yapılmalı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Destekçilerinin Irak meclisini basmasının ardından ilk kez açıklama yapan Mukteda Sadr, Irak meclisinin feshedilmesini ve erken seçime gidilmesi çağrısında bulundu.

Sadr Grubu destekçilerinin Irak’ın başkenti Bağdat’taki hükümet binaları ve yabancı misyon temsilciliklerinin bulunduğu Yeşil Bölge’de yer alan Irak Meclisindeki işgali 30 Temmuz’dan bu yana sürüyor.

Destekçilerinin Irak Meclisi’ni basmasının ardından ilk kez açıklama yapan Mukteda Sadr, meclisin feshedilmesi ve erken genel seçime gidilmesi çağrısında bulunarak, seçimlere katılıp katılmayacağına ilişkin henüz karar vermediğini belirtti.

Ülkedeki krizi aşmak için sunulan diyalog inisiyatiflerine değinen Sadr, Koordinasyon Grubu’nu kastederek, “Onlarla diyaloğun faydası yok. Onları denedik ve vatana zarardan başka bir şey vermediler. Reform uğrunda şehadet için hazırım. Devrim Sadrlı olarak başladı ve onlar halkın bir parçasıdır. Hiçbir zaman kan dökülmesini istemedim ve istemeyeceğim ancak reform kan ister” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

12 + thirteen =