‘Rusya, Ukrayna ile görüşmeye hazırız’

‘Rusya, Ukrayna ile görüşmeye hazırız’

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Vershinin, ülkesinin Ukrayna ile önkoşulsuz ve mevcut gerçeklere dayanarak görüşmeye hazır olduğunu açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Vershinin Cumartesi günü yaptığı açıklamada daha önce de dediğimiz gibi, Ukrayna ile önkoşulsuz olması ve mevcut gerçeklere dayanması şartıyla bir görüşmeye hazırız.

Vershinin, buna Ukrayna’nın karar vermediğini, ancak Washington ve Brüksel’in Moskova ile görüşme kararı aldığını belirtti.

Vershinin; “bundan önce de görüşmeler vardı, Minsk ve Istanbul’da yapılan görüşmeler. Bu müzakerelerin Ukrayna yüzünden başarısız olduğunu hatırlamalısınız.Biliyorsunuz ki kararlar Kiev’de değil, başta Washington ve Brüksel olmak üzere diğer başkentlerde alınıyor” diye ekledi.

Joe Biden’ın ABD’deki başkanlığı sırasında Moskova ile Kiev arasında bir görüşme olup olmayacağı hakkında : “Bu bize bağlı değil ve biz pozisyonumuzu netleştirdik. Bu konu Biden’a ve çevresindekilerin yeterince akıllı ve tedbirli olup olmadıklarına bağlı” diye söyledi.

Geçen Eylül ayında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kiev ile barış görüşmeleri yapmaya hazır olduğunu açıkladı ve Ukrayna’dan düşmanlıklardan vazgeçmesini istedi. Ancak batılı savaşçı yetkililerin etkisi altındaki Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’da başka bir Devlet Başkanı iktidara geldiğinde müzakere etmeye hazır olduğunu açıkladı.

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fourteen − 9 =