Rusya Füze Akademisi Başkan Yardımcısı: İran, İsrail’i Yaşanmaz Hale Getirebilir

Rusya Füze Akademisi Başkan Yardımcısı: İran, İsrail’i Yaşanmaz Hale Getirebilir

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Rusya Füze Bilimleri Akademisi Başkan Yardımcısı, İran’ın İsrail’i yaşanmaz bir yer haline getirebilecek güçte olduğunu belirtti.

Haberde, Rusya Füze Bilimi Akademisi Başkan Yardımcısı Konstantin Siukov, Russia Today ile yakın tarihli bir röportajda İran’ın füze kapasitesi hakkında konuştu.

İran ile Siyonist rejim arasında bir savaş olasılığı sorulduğunda Syukov, Tel Aviv’in İran’a karşı savaş başlatma olasılığının daha düşük olduğunu ve İsrail’in 200 ila 400 nükleer savaş başlığına sahip olduğunu söyleyerek İran’ın konvansiyonel kısa menzilli füzeleri ve konvansiyonel silahları var. Füzenin ABD üslerine ateşlendiği noktada yüksek doğruluk derecesine sahipler” dedi.

Rusya Füze Bilimleri Akademisi başkan yardımcısı, “İsrail bu füzelere karşı koyamaz. İsrail bugün bu füzelere karşı koyabilecek hava savunma sistemlerine veya füze savunma sistemlerine sahip değil. Buna göre, İran’ın bu İsrail nükleer sistemlerine ve reaktörlerine yönelik füze saldırısı, İsrail’in küçük topraklarını yaşanmaz hale getirecek.” dedi.

“İran’dan bahsetmek istersek, İran’ın nükleer bombalar dışında nüfuz edilemeyen dağlık alanlar olan kendi tesisleri var” diye ekledi.

”İsrail’in İran’a karşı nükleer silah kullanacağını düşünmüyorum çünkü kullanırsa Rusya ve Çin’in tepkisine neden olur, bu yüzden bu adım her iki ülke için de kabul edilemez” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ten − 10 =