Rusya: Batı, Suriye’ye İnsani Yardım Gönderilmesini Engelliyor

Rusya: Batı, Suriye’ye İnsani Yardım Gönderilmesini Engelliyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Rusya Dışişleri Bakanlığı bugün Batılı ülkelerin Suriye’ye kendi isteklerine uymayan insani yardım gönderme girişimlerine karşı çıktıklarını söyledi.

Rusya Al-Yum’un internet sitesine göre, Rusya Dışişleri Bakanlığı, BM Güvenlik Konseyi’nin kara sınırlarından Suriye’ye insani yardım gönderilmesine ilişkin kararına yanıt olarak, bu kararın Suriye halkına yardım dağıtımını genişletme ihtiyacını vurguladığını söyledi.

Moskova, Güvenlik Konseyi kararının ABD, İngiltere ve Fransa temsilcileri tarafından bloke edilen Rus planına dayandığını da vurgulayarak, bu kararın Avrupa ülkelerinin Güvenlik konusunda ara çözüm yaratmak istemediğini bir kez daha gösterdiğini vurguladı. Suriye’ye insani yardım gönderilmesine ilişkin Konsey, insani meseleleri siyasallaştırmaya ve Suriye halkına yardım göndermeye devam ediyor.

Bu bağlamda, Rusya, 9 Temmuz’da onaylanan 2585 sayılı kararın Türkiye sınırından Suriye’ye bir yıl süreyle uzatılmasına ilişkin Batı’nın BM Güvenlik Konseyi’ndeki karar tasarısını bu ayın 8’inde veto etti.

Aynı toplantıda Batılı ülkeler de, Konsey kararının çalışmalarını altı ay süreyle uzatmak, imar projeleri geliştirmek ve ihtiyaç sahiplerine sadece içeriden yardım ulaştırmak için Rus tasarısının onaylanmasını engellemeye çalıştılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seventeen + 15 =