Rus Askeri Uzman: İran’ın Füze Kabiliyeti Karşısında İsrail Aciz Kalacaktır

Rus Askeri Uzman: İran’ın Füze Kabiliyeti Karşısında İsrail Aciz Kalacaktır

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İran’ın yeni tatbikatı hakkında yorum yapan bir Rus askeri uzmanı, İsrail rejiminin füze savunmasının İran’ın en gelişmiş ve isabetli füzelerini engelleyemeyeceğini söyledi.

Devrim Muhafızları güçlerinin “Büyük Peygamber-17” tatbikatının ardından, çeşitli yabancı medya ve analistler yorum yaptı ve İran’ın füze ve İHA’sının doğruluk ve teknolojisini gösterdiğini söyledi.

Habere göre Rus askeri uzmanı Yuri Liamin, Kommersant gazetesine İran’ın tehditlerinin temelsiz olmadığını söyledi. İran tatbikatlarda 16 balistik füzeyi aynı anda ateşledi.

Askeri analist, bu tür füzelerin kullanılmasının muhtemelen bir savaş durumunda İsrail’e yalnızca İran tarafından saldırılmayacağının bir işareti olduğunu vurguladı.

Liamine, İsrail rejiminin füze savunmasının, özellikle en gelişmiş ve isabetli füzeler söz konusu olduğunda, füzelerin bazılarını, ancak hepsini değil, potansiyel olarak engelleyebileceğini kaydetti.

Jerusalem Post ayrıca, ”tatbikatın İran insansız uçaklarından gelen tehditlerin yanı sıra İran’ın saldırı planlarında drone ve füze insansız uçaklarının bir kombinasyonunu gösterdiğini de bildirdi. Son tatbikatlarda ve videolarda gösterildiği gibi, balistik füzeli küçük uzun menzilli kamikaze insansız hava araçlarının yeni kullanımı, tehlikeli mühimmatın başka bir kombinasyonunu temsil ediyor. İran’ın açıkça Dimona’yı tehdit etmesi ve bu teknolojiyi saldırmak için kullanmak istediğini söylemesi, İran’ın bu düzeyde hassasiyet ve teknoloji ile bölgeye nasıl sızmak istediğini gösteriyor.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × one =