Robert Mali: General Süleymani’nin Öldürülmesi ABD Güvenliğini Azalttı

Robert Mali: General Süleymani’nin Öldürülmesi ABD Güvenliğini Azalttı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre, ABD’nin İran elçisi Robert Mali, Sardar Soleimani suikastının ABD güvenliğini azalttığını söyledi.
General Süleymani’nin öldürülmesi, dünyayı İran’a karşı daha da çaresiz hale getirdi” dedi.
Robert Mali, geçen ay BBC’ye Trump yönetiminin General Soleimani suikastı hakkında “(Trump yönetiminde) tam olarak ne olduğunu bilmiyorum” dedi.
Ama bence Amerikan halkının, iddia ettiği politikadan rahatsız olmaya hakkı var. Amaç, Kasım Süleymani suikastı ve azami baskı kampanyası yoluyla yürütülen bir politika olan Amerikan halkını güvende tutmaktı… “O zamandan bu yana üç yıl geçti, ancak her şey açık. ABD eskisinden daha az güvende çünkü İran’ın daha geniş bir nükleer programı var (BM Güvenlik Konseyi’nden öncesine göre) ve bölgesel faaliyetlerini yoğunlaştırdı.”
“Bu, Kasım Süleymani’nin suikastını yargılamak meselesi değil ve sanırım hepimiz bu konuda hemfikir olabiliriz. Ama soru şu ki, onu öldürmek Amerika Birleşik Devletleri’ni daha güvenli yaptı mı yapmadı mı? Bence konu gayet çok açık olduğunu düşünüyorum çünkü daha fazla sorun yarattı ve gerilimi azaltmadı” dedi. 2020. kışında, Amerikan teröristleri, bir insansız hava aracının yardımıyla, Bağdat Uluslararası Havalimanı’nda İslam Devrim Muhafızları Kudüs Gücü’nün Komutanına suikast düzenledi. Irak parlamentosu, Ocak 2020 de, ABD’nin General Hac Qassem Soleimani suikastıyla ilgili cezai eyleminin ardından İran’daki İslam Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı ve Irak Halk Seferberlik Örgütü başkan yardımcısı şehit Ebu Mehdi el-Mohandes, Amerikan birliklerinin ülkeden çıkarılması planını onayladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × 3 =