Riyad, Arabistan’a Yönelik Dokuz İntihar İHA’nın Fırlatıldığını Duyurdu

Riyad, Arabistan’a Yönelik Dokuz İntihar İHA’nın Fırlatıldığını Duyurdu

Acilnews’in yabacı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemenli yetkililerin önümüzdeki günlerde Suudi Arabistan’a yönelik saldırıların tırmandırılacağına ilişkin basında çıkan haber ve açıklamaların ardından Yemen’deki saldırgan koalisyon, ülkeye 9 adet intihar insansız hava aracı gönderildiğini duyurdu.

Habere göre, Suudi liderliğindeki koalisyon, ülkeye dokuz intihar insansız hava aracının fırlatıldığını duyurdu.

Suudi gazetesi Okaz’a göre, Arap Birliği sözcüsü Turki al-Maliki ilk olarak yaptığı açıklamada, bu sabah Suudi Arabistan’ın güney bölgesine altı intihar insansız hava aracının fırlatıldığını duyurdu.

Birkaç dakika sonra Turki el Maliki, başka bir açıklamada, Suudi Arabistan’ın petrol tesislerine üç intihar uçağı daha gönderildiğini ve gönderilen toplam drone sayısının dokuza çıktığını duyurdu. Yemen ordusunu sivillere saldırmakla suçlamaya devam etti ve Suudi güçlerinin dokuz insansız hava aracının tümünü engelleyebildiğini iddia etti.

Sana güçleri, Suudi liderliğindeki koalisyon Yemen’e yönelik saldırganlığını ve kuşatmasını sürdürdüğü sürece, Suudi ordusunun koalisyona üye devletlerin kritik ve stratejik tesislerini hedef alacağını her zaman dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

11 + thirteen =