Reuters: İsrail’in Uzun Süre Gazze’yi İşgal Etme Veya Kontrol Etme Niyeti Yok

Reuters: İsrail’in Uzun Süre Gazze’yi İşgal Etme Veya Kontrol Etme Niyeti Yok

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İngiliz haber ajansı Reuters, Siyonist rejimin üst düzey bir yetkilisinin, rejimin Gazze Şeridi’ni uzun süre işgal etme veya kontrol etme niyetinde olmadığını söylediğini aktardı.

Habere göre, Reuters haber ajansı, Siyonist rejimin ismi açıklanmayan üst düzey bir yetkilisinin, rejimin Gazze Şeridi’ni uzun süre işgal etme veya kontrol etme niyetinde olmadığını söylediğini aktardı.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Hamas’la savaşın sona ermesinin ardından İsrail’den Gazze’yi bir daha işgal etmemesini istedi.

ABD Dışişleri Bakanı, Japonya’daki Yedili Grup görüşmelerinin ardından gazetecilerle yaptığı görüşmede “sürdürülebilir barış ve güvenlik” oluşturmak için “temel unsurlar” olarak adlandırdığı unsurları sıraladı.

Blinken, ABD’nin temel unsurların şunları içermesi gerektiğine inandığını söyledi: “Filistinlilerin ne şimdi ne de savaştan sonra Gazze’den zorla tehcir edilmemesi; Gazze’yi terörizm veya diğer şiddet içeren saldırılar için bir platform olarak kullanmamak; ve çatışmanın sona ermesinden sonra Gazze’nin işgal edilmemedir.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × 3 =